- Komerční sdělení -aktuálně

Vykouzlete si atmosféru vánočního trhu doma. Připravte si vařený punč a víno

vařený punč
potřebujete:
750ml vody
250g krystalového cukru
125ml rumu
500ml bílého vína
pomeranč
citron
postup:
Do vody nasypeme cukr, přidáme pomerančovou a citronovou kůru. Celou směs necháme sevřít přibližně pět minut a následně přilijeme rum a bílé víno. Vše spolu prohřejeme a podáváme ještě teplé.

svařené víno
potřebujete:
500ml červeného vína
6ks hřebíčku
1ks skořice
2ks badyánu
pomeranč
krystalový cukr
postup:
Z pomeranče odkrojíme dva plátky, do kterých zapíchneme hřebíček. Ze zbytku vymačkáme šťávu, kterou přidáme do hrnce s vínem. Pokud použijeme suché, ochutíme přibližně třemi lžícemi cukru. Dále přidáme skořici a badyánem. Celou směs zahříváme na mírném ohni a těsně před vařením odstavíme. Pro co nejlepší chuť necháme pět minut zůstala a podáváme horké.

Další články autora

Komentáře

Sdílej naše články

- Reklama -

Redakce doporučuje

Žena